Nüfus: 50.590.000
Yüz Ölçümü: 1.219.912
Başkentleri: Bloemfontein, Cape Town, Pretoria
Para Birimi: Güney Afrika Randı
Telefon: Ülke telefon kodu: 27, Türkiye 0090 + alan kodu + telefon numarası şeklinde aranır
Konuşulan Diller: Ülkede 11 resmi dil var: Afrikaans, İngilizce, Zulu dili ve diğer yerli diller
Din: %68 Hristiyan, %2 Müslüman, %2 Hindu
Güney Afrika Zaman Dilimi: Güney Afrika’nın zaman dilimi UTC/GMT +2 saat.
Saat Farkı: Yoktur
Uçuş Süresi: İstanbul-Cape Town arası 10 saat
Acil Telefonlar: Ambulans, İtfaiye ve Polis Ortak Çağrı Numarası 110.
Güney Afrika doğal güzellikler ve zengin bir kültürel mirasla kutsanmış olağanüstü bir ülke. Güney Afrika'da iklim ılıman iklimden subtropikal iklime geçiş yapmaktadır.
Yeryüzü şekli itibariyle sade bir çöl görünümünden muhteşem dağlara, bereketli ovalara ve ormanlara kadar değişim gösteriyor. Güney Afrika halkı kırsal kesimlerde yaşayan topluluklar ve tüm dünya ülkelerinde olduğu üzere şehirlerde yaşayan sofistike ve kozmopolitan insanlardan oluşmaktadır.
Afrika kıtasının en güneyinde bulunan Güney Afrika 1,3 milyon km2'lik yüzölçümü ile İngiltere'den beş kat, Kaliforniya, Nevada ve Arizona eyaletlerinin birleşiminden ise daha büyüktür. Ülke Kuzeyde büyük Limpopo Nehri'nden yaklaşık 2000 kilometrelik uzantıyla güneyde Ümit Burnu ve Agulhas Burnu'nu içine alan kıta topraklarına sahiptir.
Güney Afrika Vizesi
Güney Afrika'da 3 aydan kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere 2 farklı öğrenim imkânı sağlayan vize türü vardır. Aşağıda belirtilen evrak listesi 3 aydan uzun süreli Güney Afrika eğitim vizesi 'ne başvuruda bulunacak öğrencilere yönelik hazırlanmıştır. Güney Afrika öğrenci vizesi başvurularında sizden radyoloji raporunu da içerecek şekilde bir sağlık raporu istenecektir. 21 yaşından küçük olanlar ailelerinden izin kâğıdı ve Güney Afrika'da eğitim alacağı okulun öğretmeninden konfirme yazısı sunacaklardır. Konsolosluk bazı başvuru sahiplerinden dönüşlerinde iade edilmek üzere 1000ABD $ depozito isteyebilir.
Çalışma İzni
Yüksek eğitim öğrencileri Güney Afrika'da haftada 20 saate kadar çalışma iznine sahiptirler. Dil eğitimi alan öğrenciler Güney Afrika'da işveren tarafından verilen onay mektubu ile çalışma iznine başvuruda bulunarak legal çalışma izni sahibi olabilirler.
Yaşam Maliyetleri
Eğitim ve yaşam giderleri anlamında İngilizce dil eğitimi için tercih edilen diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında daha ekonomik bir ülke seçeneğidir. Amerika, İngiltere veya Kanada gibi ülkelere kıyasla Güney Afrika, daha ekonomik bir İngilizce eğitim programı almak isteyen öğrencilere önerilebilir. Örneğin bir kutu kola Kutu Kola 0.60€, şehir merkezine otobüsle gidiş 0.38€’ dur.
Güney Afrika Hava Durumu
Dört mevsimin hüküm sürdüğü bir ülkedir. Yazın sıcaklık 13 - 28 C0 olup, kışın ise 5 - 17 C0'dir. Güney Yarım Küre'de olduğundan Ocak, Şubat ayları Yaz; Haziran, Temmuz ayları ise Kıştır. Gündüzleri sıcak, akşamları ise serin olmaktadır.
Güney Afrika Sağlık Bilgileri
Güney Afrika, yurtdışından gelen öğrenciler için sağlık sigortasını zorunlu tutmaktadır. Bunu okulların sunduğu hizmetler sayesinde elde edebilecekleri gibi öğrenciler kendi imkânları ile de sigortalarını yaptırabilmektedirler. Güney Afrika’da toplam 1074 hastane bulunmaktadır. Bunların %68’i kamuya aittir
Popüler Kentler
Cape Town Güney Afrika’nın başlıca şehridir.
“Cape Town”
Bir şehir düşünün ki, sarp dağların eteğine kurulmuş, rengârenk bir bitki örtüsüne bürünmüş; Şarap bağlarından gelen ılık esintiyi okyanustan gelen hoyrat rüzgârlar kucaklamış; Senenin her günü, güneşli bazen rüzgârlı bir Akdeniz iklimi tadında olmuş ve öyle bir şehir düşünün ki doğal güzelliği hiç bozulmamış olsun. Şehir çok güzel planlanmış ve çevre düzenlemesi de bir o kadar güzeldir. Doğanın, denizin ve oksijenin birleştiği kent eşsiz güzelliğiyle insanı hemen içine almaktadır. Cape Town'da insanların büyük bir kısmı tek katlı müstakil evlerde oturmaktadırlar.
GEZİLECEK YERLER
Ümit Burnu, İki Okyanus Akvaryumu, Moses Mabhida Stadyumu, Cape Town Stadyumu, The Big Hole, Loftus Versfeld Stadyumu, Nelson Mandela Bay Stadyumu
“Ümit Burnu”
Ümit Burnu, İki Okyanus Akvaryumu, Moses Mabhida Stadyumu, Cape Town Stadyumu, The Big Hole, Loftus Versfeld Stadyumu, Nelson Mandela Bay Stadyumu Güney Afrika’da görülmesi gereken yerlerdir.
“İki Okyanus Akvaryumu”
İki Okyanus Akvaryumu, Güney Afrika Cumhuriyeti'ne bağlı Western Cape eyaleti başkenti olan Cape Town şehrinin Victoria & Alfred Waterfront isimli liman semtinde bulunan halka açık bir akvaryumdur. Akvaryum 13 Kasım 1995 tarihinde açılmıştır.
“Moses Mabhida Stadyumu”
Moses Mabhida Stadyumu, Güney Afrika'nın Durban şehrinde bulunan çok amaçlı stadyum. 2010 FIFA Dünya Kupası'ndaki maçlara ev sahipliği yapmış 10 stadyumdan birisidir.
“Cape Town Stadyumu”
Cape Town Stadyumu, Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde bulunan çok amaçlı stadyumdur. 2010 FIFA Dünya Kupası'ndaki maçlara ev sahipliği yapan 10 stadyumdan birisidir.
“The Big Hole”
The Big Hole, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Kimberley kentinde, dünyanın insan yapımı en büyük çukuru olduğu iddia edilen, açık alan maden sahası. 170,000 m²'lik bir alana yayılan çukurun derinliği 240 m'dir.
“Loftus Versfeld Stadyumu”
Loftus Versfeld Stadyumu, Güney Afrika'nın Pretoria şehrinde bulunan çok amaçlı stadyum. 2010 FIFA Dünya Kupası'ndaki maçlara ev sahipliği yapmış 10 stadyumdan birisidir.
“Nelson Mandela Bay Stadyumu”
Nelson Mandela Bay Stadyumu, Güney Afrika'nın Port Elizabeth şehrinde bulunan çok amaçlı stadyum. 2010 FIFA Dünya Kupası'ndaki maçlara ev sahipliği yapmış 10 stadyumdan birisidir.