Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

trenfrdeitknru



8– 18 yaş arası çocuklara ve gençlere yönelik hazırlanan dil eğitimi, aktivite ve gezi programlarının bütünüdür. Öğrencilerimiz yaz tatilinin başlamasıyla birlikte bu programlara katılarak hem yeni yerler görme fırsatını yakalarlar hem de eğitimlerini keyifli hale getirecek ve tatilde olduklarını unutturmayacak şekilde çeşitli sportif ve kültürel aktivitelere katılma imkânını yakalayabilirler.

YAZ OKULLARININ FAYDALARI

  • Öğrenciler, gittikleri ve eğitimini almayı planladıkları ülkenin dilini, hem derslere 20 veya 30 derslik programlara katılarak hem de ders dışı zamanlarında aktivitelerle pratik ederek daha iyi bir şekilde öğrenebilirler.
  • Dil eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişimlerinde de aktif rol oynar. Öğrenciler, sorumluluklarının bilincinde olarak isteklerini ve şikâyetlerini dile getirmeyi öğrenirler. Ailelerinden ayrı oldukları için sosyal gelişimlerine büyük katkısı olur.
  • Dünyanın farklı birçok ülkesinden gelen öğrencilerle arkadaşlıklar kurarak onların kültürlerini öğrenip, kendi kültürlerini öğretebilirler. Farklı ülkelerden arkadaş sahibi olup hatta kalıcı dostluklar elde edebilirler.
  • Öğrenciler sadece sınıfta eğitim almakla kalmazlar. Çok çeşitli sosyal, sportif ve kültürel aktivitelerle hem eğlenip hem de pratiğe dayalı bir eğitime katılabilirler. Aktivite programları ile kendilerine olan güvenleri, iletişimleri ve kabiliyetleri artar.
  • Gidilen ülkenin önce civar bölgelerini, tarihi ve turistik beldelerini sonra büyük şehirlerini gezerek öğrenme ve genel kültürlerini arttırma şansını yakalarlar.

Örnek Yaz Okulu Programı

SAATLER PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR
 
09.00 - 22.00
Ders

Yüzme Ders Resim Boyama Ders Gezi
( Tüm Gün )
Gezi
( Tüm Gün )
 
14.00 - 17.00
Tenis

Ders Gezi
( Yarım Gün )
Ders Basketbol Gezi
( Tüm Gün )
Gezi
( Tüm Gün )
 
19.00 - 21.00
Hoşgeldin Partisi

Yetenek Gecesi Taklit Şov Müzik Gecesi Sinema Gecesi Uluslararası Gecesi Ödül Gecesi

 

Öğrenciler Yaz Okulu Programları ile günün her saatini verimli bir şekilde geçirmektedirler.


DERSLER:
Derslerde hem gramer eğitimleri hem de konuşmaya dayalı diyaloglar ve oyunlarla eğlenceli hale getirilmiş kelime bilgisi verilmektedir. Çeşitli dramalarla öğrencilerin hayal güçleri zenginleştirilir ve yazma yetileri güçlendirilir. Okulun ilk gününde öncelikle seviye belirleme sınavı yapılır ve sınıflar yaş gruplarına göre ayrımlar yapılarak belirlenir. Genelde 8 – 13 yaş grubu ve 13 – 18 yaş grubu şeklinde ayrılır. Dersler öğrencilerin seviyelerine uygun olarak işlenir.

AKTİVİTELER: Ders dışında kalan zamanlarda öğrenciler için tasarlanmış programlardır. Aktiviteler yaş gruplarına uyarlanarak yapılır. Yani 8 yaşındaki bir öğrenciye sunulan aktivitelerle 17 yaşındaki öğrenciye sunulan aktiviteler tamamen farklıdır. Okullar bu duruma oldukça özen göstermektedirler.

Sportif Aktiviteler: Gidilen okulun imkânlarına göre; yüzme, tenis, basketbol, futbol, voleybol, rugby, beysbol gibi sportif aktivitelerle pratiğe dayalı eğitim kazandırılır.

Sosyal ve Kültürel Aktiviteler: Resim, çizim, boyama, senaryo yazma gibi aktivitelerle öğrencilerin sosyal gelişimleri sağlanır.

Akşam Aktiviteleri: Akşam yemeği yenildikten sonra öğrenciler konferans salonlarına alınırlar ve akşamlarını değerlendirmek üzere kendileri için hazırlanan sinema, taklit şovları, yetenek geceleri ve kendi ülkelerini temsil edecekleri kültürel programlarla vakit geçirirler.

GEZİLER: Gidilen ülkenin hem tarihi yerlerini, müzelerini hem de kasabalarını ve şehirlerini gezerek tanıma fırsatı bulurlar. Öğrenciler alışveriş gezilerinde sevdiklerine ve ailelerine hediyeler alabilirler, eğlence merkezleri gezilerinde ise macera dolu bir gün geçirebilirler.

YAZ OKULU PROGRAMLARINDA KONAKLAMA

Yaz Okuluna giden öğrenciler aile yanı veya yurt konaklama seçebilirler. Ancak bu seçim için öncelikle okulun imkânlarının kontrol edilmesi gerekmektedir. Ayrıca bazı ülkelerde aile yanı konaklama yaşı en az 16’tır.

Aile Yanı Konaklama: Öğrenciler, okulun anlaşmalı olduğu yabancı ailelerin yanlarında kalırlar. Sabahları okula giderler. Akşamları ise vakitlerini aile ile geçirirler. Aile ile yemek yerler ve pratik yapma şansını bulurlar. Yanında kaldıkları aile onlara okula nasıl gideceğini anlatır ve öğrencilerimizle program boyunca ilgilenir.

Yurt Konaklama: Yaz Okulu Programlarında en çok tavsiye edilen ve birçok okulun da özellikle sunmuş olduğu konaklama tipidir. Yurtta kalan öğrenciler, okulun güvenli yurtlarında 24 saat gözetilerek, tek veya çift kişilik odalarda, yaşları küçükse paylaşımlı odalarda konaklarlar. Bu sayede okulun akşam aktivitelerine de katılabilirler. Yabancı arkadaşları ile aynı odayı paylaşıp onlarla kültürel alışverişte bulunabilirler. Okulların yurtları genellikle kampus içerisinde veya okula çok yakın mesafededir.

YEMEKLER

Konaklamalar tam pansiyon olup öğrenciler için çeşitli yemek alternatifleri sunulmaktadır. Aile yanında kalanlar sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini aile ile birlikte yerken, yurtta kalan öğrenciler üç öğün yemeklerini okul yemekhanesinde alırlar. Yemekler; ana yemek, çorba, tatlı ve salatalardan oluşur. Ayrıca vejetaryen seçenekleri de sunulur. Gece yatmadan önce de görevliler tarafından yurtlara yağ, ekmek, bal ve süt gönderilir. Gidilen ülkeye göre damak tadı değişiklik gösterebilir ama eleştirmek yerine alışmak çok daha iyi bir yoldur. Ayrıca gezilerde her öğrenciye paket yemekler dağıtılır.

ADIM ADIM YAZ OKULU

  1. Adım: LEO Yurtdışı Eğitim ile Görüşme ve Yaz Okullarını Tanıma
  2. Adım: Karar Verme
  3. Adım: Kayıt Olma
  4. Adım: Vize Evraklarının Toparlanması ve Vize Süreci
  5. Adım: Uçak Biletinin Kesilmesi
  6. Adım: Karşılama, Uğurlama Organizasyonu
  7. Adım: Oryantasyon ve Yolculuk Dosyasının Teslim Edilmesi
  8. Adım: Hep Destek, Tam destek Program Boyunca İletişim

Not: LEO Yurtdışı Eğitim her adımda yanınızda olacaktır!

Back to top