Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

trenfrdeitknru



Globalleşen dünyada yaşadığımız bölge dışına çıkabilmek, farklı kültürel yapıları ve kişileri anlayabilmek ve dünya vatandaşı olabilmek için şüphesiz ana dil dışında yeni diller öğrenmek büyük önem taşımaktadır. Bunun dışında mesleki gelişim için yabancı dil artık şart haline gelmiştir.

Bir yüksek öğrenim kurumunu başarılı bir dereceyle tamamlayabilir, aldığınız eğitim alanında çok iyi bir bilgi birikimine sahip olabilirsiniz. Ancak eğer yabancı diliniz iyi değilse, iş bulma şansınız düşmektedir. Gelişmeleri takip edebilmek ve yabancı kaynaklardaki güncel bilgiye ilk elden ulaşmak için yabancı dil bilmenin gerekliliği her geçen gün artmaktadır.

Ülkemizde de yabancı dilin bu denli önem teşkil etmesi, dil eğitimini en iyi nasıl alırım ve dili en doğru ne şekilde kullanırım sorularını araştırmaya yönlendirmiştir. Şüphesiz dil öğrenimi zor ve bitmeyen bir yoldur. Ve kendi kendinizi geliştirmeniz ancak azimle olur. Yani dil öğrenmeyi öncelikle kişinin kendisi istemelidir. Dil öğrenmenin en iyi yolu,  bol miktarda pratik yapmaktan geçer. Öğrenmeyi istediğiniz dilin anadil olarak konuşulduğu ülkede bulunarak, dili devamlı kullanmak zorunda kalmak en iyi pratik şeklidir. Öğrendiğiniz dilin konuşulduğu bir ülkeye gitmek, o dili öğrenmenin en kolay ve hızlı yolu olduğu unutulmamalıdır.

Dil eğitiminde öncelikle ülkenin ve öğrenilecek dilin seçilmesi gerekir. Ülke seçiminin ardından okul ve şehrin belirlenmesi gerekir.  Bu konuda LEO Yurtdışı Eğitim danışmanlarımız öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda ( iklim özellikleri, tarihi yer, üniversite şehri, metropolitan bir kent…) uygun olan şehirleri önerirler ve ardından seçilen şehirdeki en iyi okullar anlatılarak program belirlenmiş olur.

Yurtdışında dil eğitimi veren çok sayıda okul bulunmaktadır. Bu okulların genel özellikleri ve ayrımları daha çok butik okul ve uluslar arası okul şeklindedir.

BUTİK OKULLAR: Butik okullar genelde tek merkezi olan veya sadece bulunduğu ülke içerisinde birkaç merkeze sahip olan kurumlardır. Butik okulların avantajları; genellikle eğitim kaliteleri yüksek, öğrenci sayıları daha az olan ve öğrenci-öğretmen ilişkilerinin daha yakın ve sıcak olduğu okullar olmasıdır. Dezavantajları ise; ücretlerinin yüksek olması ve merkez değişikliklerine müsait olmamasıdır. Yurtdışında eğitime ayıracak vakti az olan yani kısa sürede seviye açısından daha çok yol kat etmek isteyen, akademik programlar için alınması zorunlu olan IELTS veya TOEFL gibi yeterlilik sınavlarına hazırlanan öğrenciler için tavsiye etmekteyiz.

ULUSLAR ARASI OKULLAR: Uluslar arası okullar adından da anlaşılacağı gibi çok sayıda ülkede bulanan ve çok sayıda merkezde hizmet sunan okullardır. Farklı ülkelerde olduklarından bulundukları ülkenin dil eğitimi sunulmaktadır. Örneğin, İngiltere merkezlerinde İngilizce eğitim verilirken, İspanya merkezlerinde İspanyolca veya seçenekli olarak İngilizce eğitim verilir. Uluslar arası okulların avantajları; çok merkezli olduklarından öğrencilerimizin bulundukları şehri sevmemeleri gibi durumlarda değişiklik yapılması mümkündür. Okullar çok ulusludur ve dünyanın birçok ülkesinden öğrencilere ev sahipliği yapar. Bu durum kültürel etkileşim açısından önemlidir. Sosyal imkânları geniştir. Dezavantajları; öğrenci sayıları fazla olduğundan öğrenci-öğretmen ilişkileri daha kısıtlıdır.  Türk oranları ise seçilecek ülke ve şehre göre ayrıca gidilecek döneme göre değişmekle birlikte yüksek olabilir.

Dil eğitimi alacak öğrencilerimiz okula gittikleri ilk gün seviye belirleme sınavına alınırlar ve sonuçlara göre kendilerine en uygun sınıfa dâhil olurlar. Dersler her pazartesi başlar ve seviyelerine uygun şekilde işlenir. Dil seviyesi başlangıç düzeyinde olan öğrenciler için belirli dönemlerde başlayan programlar bulunmaktadır.

Dil Eğitimi Süreleri:

Yurtdışında dil okulları genel olarak 2 haftalık eğitimlerden başlar ve 1 yıla kadar sürebilir. Ancak uzun süreli kursların seçiminde vize faktörü de dikkate alınmalıdır. Yani başvurulacak ülke vizesinin maksimum süresi dil eğitimi programını belirleyebilir. Genellikle programlar  4, 6, 8, 12, 16, 20, 24, 36, 48 hafta şeklindedir.

Öğrencilerimiz uzun döneme yayılan programları ( Akademik Sömestr 6 ay – Yıl 9 ay ) seçerek birim fiyatları düşük ödeyebilirler veya kısa programlarda verimi arttırmak için yoğun kurslara kaydolabilirler.

Dil Eğitimi Programları Ders Saatleri:

Okullara göre değişiklik göstermekle birlikte genel olarak aşağıdaki gibidir.

  • Temel Kurslar ( Haftalık 15 Ders )
  • Genel Kurslar ( Haftalık 20 Ders )
  • Yoğun Kurslar ( Haftalık 25, 30, 40 Ders )

Öğrencimizin süresi ve ihtiyaçları dikkate alınarak ders saati seçimi yapılmaktadır.

Yurtdışında Dil Öğrenmenin Altın Kuralları;

  • Önyargılı olmayın: Gittiğiniz ülkeye karşı önyargılı yaklaşmayın. Kültürleri olumsuz olarak eleştirmek yerine öğrenmeye çalışın. Sonuçta o ülkeye yerleşmek için değil, dili öğrenebilmek için gittiğinizi unutmayın. Yeni bir dil öğrenmek aynı zamanda yeni bir kültürü de öğrenmektir. Kültürel kurallara karşı rahat olun. Yeni bir dil öğrenirken o kültürün size katı gelebilecek kural ve alışkanlıklarına karşı da duyarlı olun. Öğrenmek için konuşmanız gerekir. Sınıfta ya da sınıf dışında soru sormaktan çekinmeyin.
  • Yanlış yapın: Öğrendiğiniz dilde yapabileceğiniz kadar hata yapın... Her zaman doğru konuşmak durumunda değilsiniz. İnsanlar ne dediğinizi anlayabiliyorlarsa yanlış yapmanız en azından ilk başta önemli değildir. Girişken olup çok konuşmanız herkesten önce size katkı sağlayacaktır
  • Öğrendiğiniz dili ilgi alanlarınıza sokun: İnsanlar kendilerine ilginç gelen şeyler hakkında konuşmayı severler. Sizin ilgi alanlarınız nelerdir? Bu konular hakkında bulabildiğiniz kadar kelime öğrenmeye çalışın. Çevrenizdeki insanlara da nelerle ilgilendiklerini sorun. Bu büyüleyici bir yöntemdir ve daima yeni kelimeler öğrenmenize yardımcı olur
  • Çekingen olmayın, Konuşun ve Dinleyin: Yurtdışında; dil eğitimi aldığınız okulda, sınıfınızda, sosyal etkinliklerde her zaman konuşmaya çalışın, derslerde aktif olun ve bol bol dinleyip konuşmaya çalışın. Boş zamanlarınızda dahi etrafınıza bakının. Size garip ya da farklı gelen bir şeyler varsa hemen konuşmaya dalın. Bu arkadaşlığınızı geliştirmenize de yardımcı olacaktır. İnsanları dinleyin, ancak kelimelerin telaffuzunu ve dilin ritmini yakalamak için dinleyin. Bildiğinizi mutlaka kullanın.
  • Herkesin bir ikinci yabancı dil öğrenebileceğini unutmayın: Gerçekçi ve sabırlı olun, dil öğrenmenin zaman ve sabır istediğini akıldan çıkarmayın. Yurtdışındaki vakitlerinizi iyi değerlendirin. Çünkü bu fırsat, zamanı en az şekilde kullanıp çokça verim alacağınız önemli anlarınızdır.
  • Öğrendiğiniz dilde düşünmeye çalışın: Örneğin bir otobüste giderken nereye gittiğinizi, nerede olduğunuzu, kendinize o dilde tarif edin. Böylece hiçbir şey söylemeden içinizden dil pratiği yapmış olursunuz.
  • Son olarak dil öğrenirken eğlenin: Dili öğrenimini zorunluluk ve mecburiyet şeklinde düşünmeyin. Dili öğrendiğiniz süre boyunca yurtdışında eğlenin ve yeni yerler keşfetmeyi unutmayın.

Back to top