Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Our school

trenfrdeitknru



Nüfus: 
22.320.000

Yüz Ölçümü: 7.692.024

Başkent: Canberra

Para Birimi: Avustralya Doları

Telefon: Ülke Kodu: 61, Türkiye 0090 + alan kodu ve telefon numarası ile aranır.

Din: Anglikan %26,1; Roman Katolik %26; Diğer Hristiyan Mezhepleri %24,3

Makedonya Zaman Dilimi: Avustralya’nın zaman dilimi GMT+10’  dur.

Saat Farkı: Batısı +5 saat, doğusu +7saat

Uçuş Süresi: Aktarmalı 17 - 22 saat

Acil Telefonlar: Ambulans, İtfaiye ve Polis Ortak Çağrı Numarası 122

Avustralya, dünyanın en büyük adası ve de dünyanın en küçük kıtasıdır. Kıta kendi içinde de buna benzer zıtlıklar taşır. Kozmopolitan şehirleri, müthiş limanları ve eşsiz görüntüsüyle dünyanın sayılı yerlerindendir. Bu özellikleriyle Avustralya hayallerinizin ülkesidir. Avustralya, 19 milyon nüfusu ile canlı, enerjik ve insanları sıcakkanlı bir ülkedir. 100 yıllık bir tarihe sahip ülke son yılların yaşam standartları açısından en yüksek ülkelerden birisidir.

Avustralyalılar imrenilecek bir yaşam sürerler. Tropikal bir iklim yıl boyunca her türlü spor ve eğlence olanaklarını sunar. Avustralya modern anlamda yeni bir ülke olmasına rağmen, 50.000 yıldır dünyanın en eski yaşam kültürünü koruyan yerli bir halka sahiptir. Son yıllarda dünyanın 200 farklı ulusundan insanların göç etmesi sonucu, belki de dünyanın en kozmopolit ülkesi olmuştur.

Avustralya eğitim sistemi çok yüksek standartlara sahiptir. Üniversiteler devlete bağlıdır ve bütçeden eğitime ayrılan pay dünyanın gelişmiş ülkeleri içerisinde Kanada ile birlikte en önde gelmektedir. Üniversiteler teknoloji ve bilim merkezleridir. En son teknolojiyi kullanmaktadırlar.

Avustralya 6 eyaletten ve 2 büyük bölgeden oluşmaktadır. Ülke halen İngiliz krallığına bağlı olup, krallığın görevlendirdiği bir genel vali tarafından yönetilir. Son yıllarda Avustralya'da Cumhuriyet olma eğilimi artmaktadır. Yakın bir zamanda Cumhuriyet rejimine geçilme olasılığı yüksektir. Avustralya, Dünyanın en geniş yüzölçümüne sahip altıncı ülkesidir.


Avustralya Vizesi

Avusturya’ ya öğrenci vizesi ile girişlerde vizenizi Avusturya içerisinde uzatmanız mümkündür. Öğrenim amaçlı gidişlerde aile bireylerinizi de yanınızda götürebilme şansınız vardır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus aile bireylerinin Avusturya'daki yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi belgelemeniz ve her bir aile bireyi için vize almanızın gerektiğidir.


Çalışma İzni

Haftada 20 saate kadar çalışma izni vardır ve öğrencilerin saat ücretleri 12-25 A$ arasında değişir. Ayrıca en az 2 yıl eğitim almış öğrencilerin eğitimleri tamamlandıktan sonra 18 ay tam zamanlı çalışma izinleri bulunur.


Yaşam Maliyetleri

Avustralya’da yaşam pahalı değildir. Avustralya Büyükelçiliği’nin öğrenciler için belirlediği aylık yaşam masrafları 1500 AU$’tır. Öğrenciler genellikle ilk gittiklerine aile yanında kalırlar ve daha sonra oda veya ev kiralamaya giderler. Sydney de haftalık 2+1 ev kiraları evin bulunduğu yere göre 400 ile 1000 A$ arasında değişir. Oda kiraları ise 100 A$ tan başlar. Avustralya’da tüm ödemeler haftalıktır, bütçe ayarlanırken haftalık ödemeleri dikkate almakta fayda vardır.

Avustralya Hava Durumu

Her mevsim ziyaret için uygundur. Eylülden kasıma ilkbahar, Aralık'tan Şubat'a kadar yaz, Mart'tan Mayıs'a sonbahar, Haziran'dan Ağustos sonuna kadar da kıştır. Ancak Tasmania ve Victoria eyaletleri bu genellemenin dışında kalmaktadır.

Yaz ortalama sıcaklık: 15-35 C°

Kışın Ortalama Sıcaklık: 0-15 C

Avustralya Sağlık Bilgileri

Avustralya’da Öğrenci olarak gitmek isteyen kişilere ise Avustralya Hükümeti, ülkeye varmadan önce “Yabancı Öğrenci Sağlık Sigortası “ (OSCH) yaptırmalarını şart koşar.

OSCH ‘ Nil Avantajları:

  • Muayene ücretlerinde %85’e varan indirimden faydalanma,
  • Devlet hastanelerinde tedavi görme hakkı,
  • Acil ambulans masraflarının karşılanması,

Aynı zamanda Avustralya'da olağanüstü sağlık riskleri bulunmamaktadır.  Su musluktan içilebilir olup, et ve süt ürünleri sağlıklıdır.  Sadece ısı ve güneş çarpması için önlem almanız gerekmektedir. Avustralya'da çok iyi eğitilmiş doktorlar ve dişçiler bulunmaktadır.


Popüler Kentler

Sydney, Perth ve Batı Avustralya, Melbourne, Brisbane


“Sydney”

Sydney Avustralya'daki en eski yerleşimlerden biridir. Ülkenin ekonomi dâhil her açıdan başkenti olmasına rağmen gerçekte başkenti değildir. Jackson li

manının göz kamaştırıcı kıyılarında kurulmuş olan bu kadar güzel bir şehre dünyanın başka bir yerinde rastlamanız imkânsızdır.

Sydney Botany Körfezi ile Pittwater arasında yaşayan Darut Kabilesi'nin anayurduydu. Sydney'de birçok tarih öncesinden kalma yerleşimler bulunmaktadır. Sydney'de yaşam 1778 yılında bir sömürge kolonisi olarak başlamıştı ve şehir altmış yıl boyunca İngiliz toplumunun istenmeyen, sürgün ve mahkûmlarını içinde barındırdı. Bu kötü başlangıca rağmen Sydney şu andaki multi- kültürel haline gelmeyi başardı.

Liman, yelkenliyle açılmak, kano yapmak veya rüzgâr sörfü yapmak açısından uygundur. Spit Köprüsü ve Balmoral ekipman kiralamak için en uygun iki yerdir. Güney kıyıdaki Bondi ve Tamarama ve kuzey kıyıdaki Narrabeen, Kuzey Avalon ve Palm Plajı sörf yapmak için en uygun yerler arasındadır. Camp Körfezi, Neilsen Parkı, Balmoral ve Chinaman Plajları yüzmek için en uygun yerlerdir.

Kraliyet Ulusal, Ku-Ring-Gai-Chase ve Sydney Liman parkları yürüyüş yapmak için idealdir. Centennial Parkı'nda gezi için at kiralanabilir. Park ayrıca jogging yapmak ve rollerblade kullanmak için de uygundur.

Ocak ayının çoğunluğunu Sydney Festivali almaktadır. Ayrıca Domain'de yapılan açık hava konserlerine de gidilebilir. Ocak ayında ayrıca Büyük Feribot Yarışı ve Sydney'den Hobart'a Yat Yarışı da vardır. Haziran ayında Sydney Film Festivali yapılır. Ekim ayında Manly Jazz Festivali yapılır. Noelde ise insanlar Bondi Plajı'nda toplanırlar. Aradan çok az geçtikten sonra yılbaşında insanlar tekrar toplanırlar.

“Perth ve Batı Avustralya”

Perth'in nüfusu 1.300.000, Batı Avustralya'nın nüfusu ise 1.800.100’dir. Batı Avustralya içinde farklılıklar barındıran büyük ve derin bir eyalettir. Temiz ve kozmopolit Perth ile onun şirin limanı Fermantle, kuzeydeki ıssız bölgelerde yer alan dağlar ve çöller şehri tanımlar. Batı Avustralya Avustralya'nın büyük topraklarının büyük bir bölümünü oluşturur. Türkiye'nin neredeyse 20 katı kadar büyüktür.

Yaz ziyaretçileri için güneş garantidir hatta kışın bile hava hoş bir şekilde ılıktır. Perth'in iklimi "bir yılda iki çilek hasadı" iklimidir. Tüm yıl boyunca güneş 7 yâda 8 saat kendini gösterir. Aralık Şubat arası yaz açık hava ve ortalama 30 Derece sıcaklıkla kendini gösterir. Sıcak hava dalgaları sıcaklığı 40 Derecelere kadar taşıyabilir. Birçok yaz günü akşamüstüne doğru serin meltemlerle nefes alır. Bu meltemlerden Fremantle Doktoru öğle vesaat 16.00 arasında Hint Okyanusundan esen bir rüzgârdır. Mart ve Kasım ziyaret için en güzel iki aydır. Özellikle Kasım'da çiçekler açarken ortalık harikadır. Haziran Ağustos arası kış mevsimi 20 Derece ortalama sıcaklıkla epey ılık geçer. Ama yeterince yağmur yağar. En yağışlı ay olan Temmuz ortalaması 17 cm'dir. Yıllık yağmur ortalaması 87cm'dir.Eyaletin geri kalanı çölken güneyi gayet soğuk olur. Eyaletin meşhur yaban çiçekleri Eylül'de açmaya başlarlar ve bu kır tabloları Kasım'a kadar görülebilirler. En kuzey bölgelerde tropik iklim görülür.Perthlilerin %30'u İngiltere, Yunanistan ya da İtalya'da doğmuştur. Aslında Perth en çok İngilizlerin tercih ettiği bir göç rotasıdır. Avustralya’daki İngiliz göçmenlerin neredeyse beşte biri Perth'de yaşar. Perth eğlenmeyi seven genç ve dinamik bir nüfusa sahiptir. İnsanlarla tanışmanın en iyi yolu plajlarda takılmak, jogging yapmak ya da en moda bara gidip içmekten geçer. Yazın pazar içki seansları belki de kıtanın en iyileridirler ve bir bahçede ya da parkta oturup Swan birasını içerken bütün öğleden sonra yerel gurupları ya da başka müzisyenleri dinleyebilir, civardaki insanlarla tanışabilirsiniz. Gerçi Batı Avustralyalılar %0,9 alkol içeren Swan Light'ı içerseniz arkadaş edinemeyeceğinizi söylerler. Ya da bir çok organize spor faaliyetine (yürüyüşten rüzgar sörfüne kadar) katılabilirsiniz


“Melbourne”

Melbourne dünyaca bilinen kültür, sanat, finans ve iletişim merkezidir. Uluslararası hava limanı, yük ve yolcu gemi limanı, komşu eyaletlere demiryolu bağlantısı mevcuttur.

Melbourne üslup ve zerafetin şehridir. Zamanla pahalı bitkilerin veya tarihi kemerlerin büyüsüne kendinizi kaptırırsınız. Aussie Rules oyununda yer alabilir ya da şehrin herhangi bir park veya bahçesinde barış ve sükunetin tadını çıkarabilirsiniz.


“Mornington Peninsula”

Mornington Peninsula'nın sahilleri ve sahil kasabaları Melbourne'ün güneyinde yer almaktadır. Burası çok hoş ve meşhur bir sahil güzergahıdır.


“Brisbane”

Muhteşem iklimi ve doğal güzellikleriyle Avustralya'nın "Gün Işığı Şehri" olarak bilinen Brisbane, Queensland'in başkentidir. Brisbane, kendilerini dışarı atıp muhteşem ikliminin tadını sonuna kadar çıkartmak isteyen Avustralyalılar sayesinde oldukça dinamik bir şehir özelliği göstermektedir. Brisbane şehri Brisbane Nehri kıyısında yer almaktadır. Ağaç evleri, Güney Kıyısı Park Alanları, Kültür Merkezleri, Nehir Kenarı Pazarları, taze ve fantastik meyveleri ve lezzetli deniz ürünleriyle Brisbane, her zaman ziyaret edilecek bir şehirdir. Brisbane'de kültür ve spor aktivitelerine katılabileceğiniz gibi bir saatlik bir mesafede yağmur ormanlarına ve sahillerede ulaşabilirsiniz.



Görülecek Yerler

Sydney Limanı, Rocks, Cırcular Quay, Sydney Opera Binası, Macquarıe Street, Domaın Sanat Galerisi Ve Botanik Bahçeleri, Darlıng Harbour, Bondı Plajı, Ku-Rıng-Gaı-Chase Ulusal Parkı, Kraliyet Ulusal Parkı, Anzaklar Avustralya’da görülecek başlıca yerlerdir.


“Sydney Limanı”

Sydney limanı şehrin karakteristik yerlerinden biridir. Romantik tepeleri, göz kamaştırıcı koyları ve plajlarıyla dünyanın en güzel yerlerinden biridir. Port Jackson adı verilen liman 20 km içeri girerek Parramatta Nehri'ne ulaşır. Sydney Limanı Ulusal Parkı yürüyüş yapmak için uygun bir yerdir. Limanı keşfetmenin en iyi yollarından biri yelkenliyle denize açılmaktır. Manly feribotuna binebilirsiniz, hararetle tavsiye ederiz. Nielsen Parkı'nda yüzebilir, Manly'den Spit Köprüsü'ne yürüyebilir, Watson Koyu'nda bir şeyler içebilir ya da Balmoral veya Circular Quay'de Rose Koyu'na bakarken akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz.

“Rocks”

Rocks Sydney'in en eski yerlerindendir. Bugün eskisine göre daha temiz daha kalabalık bir yerdir. 1970'lerde inşa endüstrisinin gelişimi ve de ticaret birliği hareketi ile yeniden keşfedilmiştir. Rocks şu anda çakıl taşlı sokakları, binaları ve de doldurulmuş Koala bebekleri ile tarihi bir yer. Hafta sonu Marketi, Jeoloji ve Madencilik Müzesi ve sanat galeriyle görülmeye değer bir yer. Ayrıca,

Millers Point'teki az gelişmiş yerleri gezmek ilginç olabilir. Lord Nelson Brewery Oteli, The Hero of Waterloo ve Sydney'in en eski iki barı da görülmesi gereken yerler arasında.


“Circular Quay”

Circular Quay, Sydney Körfezi'nin etrafında inşa edilmiştir ve çoğu kimse tarafından şehrin odak noktası olarak görülmektedir. Yıllar boyunca Sydney'in denizcilik merkezi olan Circular Quay şu sıralarda feribot rıhtımları, tren istasyonu, kıyıdaki yürüyüş yolları, restoranları, parkları, sokak çalgıcıları, Çağdaş Sanat Müzesi ve tabii ki Sydney Opera Binası ile çok eğlenceli bir yer.


“Sydney Opera Binası”

Sydney Opera Binası Circuolar Quay'in doğusunda yer almaktadır. Yelkene benzeyen çatısıyla ünlü bina Jorn Utzon tarafından dizayn edilmiştir. Opera Binası o kadar eşşiz bir yerdir ki milyarlarca kez fotoğrafı çekilmiştir. O'nun olmadığı bir posta kartına rastlamak imkânsız gibidir. Bina 1959-1973 yılları arasında inşa edilmiştir ancak inşa sırasında birçok ertelenme yaşanmıştır ve 1966 yılında mimar Utzon kendi projesinin tamamıyla uygulanmaması nedeniyle projeden ayrılmıştır. Bina Utzon'un ayrılışından sonra Avustralyalı şirketler birliği tarafından tamamlanmıştır. Sydney Opera Binası kafesinde oturup şarap içip limanın izlenebileceği eşsiz bir yerdir. Opera Binası'nda tiyatro, klasik müzik konserleri, bale, film ve opera aktiviteleri de bulunmaktadır.


“Macquarie Street”

Sydney'in eski halk binalarının yoğunlaştığı bir yerdir. Bunların çoğu Macquarie Heyeti tarafından ayakta tutulmaktadır. Bu binalar mimar Francis Greenway tarafından dizayn edilmiştir. Macquarie Street'te en çok ilgi çeken yerler Parlamento Binası, Sydney Hastanesi, Mint Binası, Hyde Park, St. James Kilisesi ve Eyalet Kütüphanesi'dir.


“Domain Sanat Galerisi ve Botanik Bahçeleri”

Domain Macquarie Street'in doğusundadır. Halkın genellikle gelip kafasını dinlediği, dinlendiği yeşillikler içerisinde bir yerdir. Buraya şehir işçileri tarafından öğle tatilinde spor yapmak ve şehrin gürültüsünden kaçmak için gelinir. Pazar öğleden sonraları buraya stand-up gösterileri yapmak için insanlar gelir. Burası Ocak ayındaki Sydney Festivali'nde de uğrak bir yerdir. Sanat Galerisi Domain'in kuzeydoğusundadır. Sanat Galerisi Avrupa, Japon ve Avustralya sanatına ev sahipliği yapar. Kraliyet Botanik Bahçeleri Farm Koyu tarafından tamamen çevrelenmiştir. Botanik Bahçeleri Güney Pasifik bitkilerinin muhteşem bir koleksiyonunu barındırmaktadır. Bununla birlikte bir gül bahçesi de bulunmaktadır.


“Darling Harbour”

Darling Harbour bahçeleri, müzeleri, yürüyüş yolları, gazinoları ve alışveriş dükkânlarıyla büyük bir yerdir. Darling Harbour'da görülmesi gereken yerler Sydney Akvaryumu, Avustralya Ulusal Denizcilik Müzesi, Çin Bahçesi, IMAX sineması (dünyanın en büyük ekranına sahip) , Sega World (bilgisayar oyunlarını üç boyutlu tatmak isteyenler için ideal) ve Powerhouse Müzesi'dir.


“Bondı Plajı”

Bondi Plajı çevresindeki kafeler, dondurma yiyebileceğiniz yerler, kosher dükkânları, sörf malzemelerini bulabileceğiniz dükkânları ve tabii ki plajıyla görülmeye değer bir yer. Ancak arabanızı park etmek için yer bulmak sorun yaratabilir.


“Ku-Rıng-Gaı-Chase Ulusal Parkı”

Ku-Ring-Gai-Chase Ulusal Parkı Sydney'in 24 km güneyindedir. Park 150 km kare yer kaplamaktadır. Park içinde birçok orman vardır ve orman bu özelliğiyle vahşi yaşamı da içinde barındırmaktadır. Park ayrıca 100 km uzunluğundaki kıyısıyla da ilgi çeker. Doğa yürüyüşleri ve yerli hayatı tanımak açısından uygun bir yer.


“Kraliyet Ulusal Parkı”

Kraliyet Ulusal Parkı Sydney'in 35 km güneyindedir. Dünyanın en eski ulusal parkıdır. Parkın kuzeyindeki çalılıklar 1994 yılında çıkan yangınlar nedeniyle zarar görmüştür. Ancak ormanlık vadiler ve plajlar bu yangınlardan hiçbir zarar görmemiştir. Audley'de nehir kıyısında piknik yapılabilir. Burada ayrıca botla nehir turu da yapılabilir. Ayrıca Garie Plajı da sörf yapılan popüler yerlerdendir. Parkın güneyindense Bulli'nin muhteşem manzarasına ulaşılabilir.

 

Back to top